Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ SITES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


              ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ SITE ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Δωρεάν και ασφαλής πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας.
Σίγουρα έχουν υπάρξει μέρες που βρίσκεστε στη δουλειά, τα παιδιά είναι στο σπίτι γιατί δεν έχουν σχολείο και εσείς αγωνιάτε τι κάνουν, πόσες ώρες θα κάθονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και, το σημαντικότερο, σε τι ιστοσελίδες μπαίνουν. Τα παρακάτω site προσφέρουν, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, δωρεάν γνώση στα παιδιά και, το σπουδαιότερο, με ασφαλή τρόπο. Και το καλύτερο; Είναι στα ελληνικά!
Πρόκειται για μια ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για παιδιά. Mε ξεναγούς ήρωες καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις για πλούσια δώρα. Το site αυτό έχει διακριθεί με το 1ο Εθνικό Βραβείο του διαγωνισμού «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά».
Eίναι το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το οποίο έχει επίσης διακριθεί με «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά». Η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ καλά οργανωμένη, ανανεώνεται συχνά και οι μικροί επισκέπτες μπορούν να βρουν το βιβλίο που ψάχνουν, με ένα απλό κλικ να το ξεφυλλίσουν και να απολαύσουν την αφήγηση, να μάθουν για τα βυζαντινά χρόνια, να συμετάσχουν σε διαγωνισμούς συγγραφής αλλά και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορα θέματα που τους αποσχολούν, όπως είναι ο εκφοβισμός κ.ά.
Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό βοήθημα όπου τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Οι δραστηριότητες καλύπτουν την ύλη του δημοτικού σχολείου, είναι εμπλουτισμένες με κίνηση, ήχους, χαρούμενα χρώματα και έξυπνους διαλόγους, έτσι ώστε να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών, καλώντας τα να συμμετέχουν στον κόσμο της μάθησης. Μέσα λοιπόν από περιπετειώδεις δραστηριότητες με έξυπνους διαλόγους, τα παιδιά λύνουν προβλήματα, τους δίδεται βοήθεια όταν κάνουν λάθος και επιβραβεύονται όταν βρίσκουν το σωστό αποτέλεσμα.
Ένα πολύ προσεγμένο site εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν παίζοντας, βλέπουν παραστάσεις θεάτρου σκιών, γνωρίζουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των άγριων ζώων, απολαμβάνουν αφηγήσεις παραμυθιών και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα. Το ωραίο είναι ότι μπορούν και οι γονείς να συμμετέχουν δημιουργικά. Πολλά από τα παιχνίδια είναι δωρεάν, αλλά για να έχετε πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα θα χρειαστεί να γραφτείτε και να καταβάλετε κάποιο ποσό συνδρομής. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ιστοσελίδες για παιδιά, που αξίζει να εξερευνήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: